Romeins koken
Op dinsdag 2 april j.l. hebben de leerlingen van gymnasium 3 Romeinse gerechten gekookt in de keuken van Gamma.
Vooraf hadden we ons verdiept in een verzameling Romeinse recepten die uit de Oudheid is overgeleverd, het zogenaamde kookboek van Apicius. Dit kookboek bevat veel dingen die wij nu nog eten, maar ook ingrediënten die wij niet kennen of die ons doen griezelen: van kruiden zoals duivelsdrek, sumak en wijnruit tot muizen, fijngemalen hersenen en gevulde varkensbaarmoeder.
De gerechten die we zelf gingen maken, waren gelukkig niet zo buitenissig. We maakten sesamkoekjes met honing, wentelteefjes, gehaktballetjes, pizza, ham in deegkorst en kip met lange peper. Na afloop hebben we elkaars gerechten geproefd.
De kookles was een mooie gelegenheid om eens op een andere, meer praktische manier met de klassieken bezig te zijn. Dat smaakt naar meer, hoewel sommige Romeinse smaken voor ons toch wel erg wennen zijn…