5e prijs 3i Award

Op 19 april 2023 vond de Instruct Informatica Inspiratiedag plaats in Utrecht. Informatica docenten uit het hele land kwamen daar samen om zich te laten informeren en inspireren.

Vast onderdeel van de Inspiratiedag is de uitreiking van de 3i Award. De 3i Award gaat jaarlijks naar het beste profielwerkstuk (havo- of vwo), met een belangrijke informatica-component.

Voorafgaand zijn leerlingen door de vakjury genomineerd, waaronder Arco Lugthart van het Driestar College Gouda. De genomineerde leerlingen presenteerden hun PWS tijdens de pauzes aan de docenten.

5e prijs 3i Award
Arco Lugthart kreeg de 5e prijs overhandigd voor zijn PWS Toekomstige computers. Zijn docent is dhr. Gijssen.
Dit zei de vakjury over het PWS:
In dit PWS wordt er geen digitaal product ontworpen of gerealiseerd, maar worden de ontwikkelingen van computertechnieken voor de komende decennia grondig onderzocht. Drie technologieën staan centraal: kwantumcomputers, optische computers en neuroforme computers. Ieder type wordt uitvoerig beschreven, en voorzien van een heldere conclusie. In het onderzoek worden fundamenteel moeilijke zaken niet geschuwd, het geheel is helder geschreven, met een zeer nette opmaak en bevat een grondige literatuurlijst. Voor iedereen die benieuwd is naar mogelijke toekomstige computertechnologieën is het lezen van dit PWS zeker de moeite waard!

We feliciteren Arco (en natuurlijk ook dhr. Gijssen) met het behaalde resultaat!

(foto’s: Frans Peeters)