Organisatie en aanmelding

Inwoners van de Drechtsteden vanaf 12 jaar kunnen meedoen. Er is plaats voor 75 deelnemers. Aanmelden kan tot met vrijdag 25 oktober via de knop onderaan deze pagina. De organisatie, in handen van de Scholengroep Driestar-Wartburg en de gemeente, hoopt dat veel jongeren zich zullen aanmelden. Leerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo krijgen daarom een uitnodiging via hun school.

 

Traditie in ere hersteld

Vóór de coronapandemie was het Groot Leerpark Dictee een jaarlijkse traditie. Die wordt met het Groot Dordts Dictee in ere hersteld. “Heel fijn en ook belangrijk dat er een Groot Dordts Dictee aankomt”, zegt wethouder Chris van Benschop. “Het gaat tijdens deze avond niet alleen over correct spellen en grammatica. We willen vooral laten zien dat met taal bezig zijn heel leuk en inspirerend kan zijn. En dat taal ontzettend belangrijk is. We kunnen als mensen niet zonder.”

 

Gemeenteraadslid schrijft het dictee

Irene Koene schrijft het dictee en leest het voor. Zij zet zich als gemeenteraadslid van Gewoon Dordt in voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer. Ook maakt zij zich sterk voor toegankelijk taalgebruik door de overheid.

 

Het nakijken van de dictees gebeurt in de pauze. Dan is er een programma waaraan o.a. de bibliotheek AanZet en stadsdichter Swendeline Ersilia meewerken. Wethouder Chris van Benschop reikt de prijzen uit.